Middelbuurtseweg 5d
3903 LB Veenendaal
De afkorting AED staat voor automatische externe defibrillator. Een AED gebruik je op het moment dat een persoon een hartstilstand heeft. De AED zorgt er uiteindelijk voor dat een fibrillerend hart door middel van een elektrische schok een reset krijgt. Door deze elektrische schok wordt geprobeerd het hartritme te herstellen. Maar kun je na een inzet met de AED deze nog een keer gebruiken? En hoe zit het met de andere accessoires, zoals de elektroden en batterij? In dit artikel bespreken we deze vragen.
Ja, in principe kun je een AED onbeperkt vaak gebruiken. Wel is het belangrijk om na gebruik – of als de verpakking is geopend - de AED elektroden te vervangen. Ook wanneer de houdbaarheidsdatum verstreken is – in de meeste gevallen 2 jaar – moeten de elektroden vervangen worden. De gel aan de plakzijde van de elektroden kan namelijk uitdrogen, waardoor de elektroden uiteindelijk niet goed geplakt kunnen worden op het lichaam van het slachtoffer. Wist je dat je verbruikskosten na de inzet van een AED in veel gevallen kunt declareren?
Het kan voorkomen dat de AED batterij na een reanimatie vervangen moet worden, omdat de capaciteit mogelijk niet meer toereikend is. Door een zelftest geeft de AED aan dat de spanning te laag is. Vanzelfsprekend gaat de batterij van een AED langer mee als deze jarenlang stand-by staat. De levensduur is afhankelijk van het type AED.
De levensduur van een AED verschilt, maar wij adviseren na ongeveer 10 jaar de AED te vervangen. Zorg er altijd voor dat:
De garantietermijn van een AED is circa 8 jaar.
Alle AED’s in ons assortiment zijn geschikt om vaker te gebruiken. Wil je graag advies bij de aanschaf van een AED? Neem contact met ons op.
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een levensreddend apparaat. Maar net als elk ander elektronisch apparaat heeft ook een AED een beperkte levensduur. Het is belangrijk om te weten hoe lang je op je AED kunt vertrouwen en wanneer het tijd is voor vervanging. In dit blog duiken we dieper in op de levensduur van een AED.
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan levens redden bij een hartstilstand. Maar wat als je AED het begeeft op het moment dat je hem het hardst nodig hebt? Dat is een risico als je hem buiten opbergt in een onverwarmde kast. In dit blogartikel leggen we uit waarom een verwarmde buitenkast cruciaal is voor de betrouwbaarheid van je AED.
Heb je wel eens gehoord van de IP-waarde van een AED? Het is een term die vaak voorbij komt als je op zoek bent naar een AED voor jouw kantoor, sportvereniging of openbare ruimte. Maar wat betekent deze waarde eigenlijk en waarom is het belangrijk? In dit blog leggen we je alles uit wat je moet weten over de IP-waarde van een AED.