AEDSupermarkt.nl

YOUR SLOGAN HERE

Alles wat u moet weten over AED batterijen

Alles wat u moet weten over AED batterijen

De AED batterij: een onmisbaar onderdeel van elke AED. Zonder batterijen, werkt de defibrillator immers niet! In deze blog leest meer over AED batterijen, ontdekt u welke batterij geschikt is voor uw AED, wat de levensduur en kosten van een batterij zijn en hoe u de kosten van AED batterijen in sommige situaties kunt declareren.Afbeelding Campagne Physio Control

 

Levensduur AED batterijen

Iedere AED batterij heeft een andere levensduur. Wanneer een AED regelmatig gebruikt wordt, gaat de AED batterij logischerwijs sneller leeg dan wanneer deze jarenlang stand-by staat. Ook is de levensduur afhankelijk van het type AED waar de AED batterij in zit. Helaas geeft niet elke AED aan hoe vol de batterij/accu nog is en wanneer deze toe is aan vervanging.


Soorten AED batterijen & prijzen

Er zijn verschillende typen batterijen voor de verschillende soorten AED’s. De prijs is afhankelijk van het type AED en de levensduur. Onderstaande prijzen zijn exclusief BTW.

 

Batterijen voor de Cardiac Science AED:

  • Cardiac Science G3 batterij (€375,00): geschikt voor de G3-modellen die uit zijn gekomen na 12 april 2004. De batterij gaat 4 tot 5 jaar mee.
  • Cardiac Science G5 batterij (€385,00): geschikt voor de G5-modellen van Cardiac Science Powerheart. De batterij heeft een levensduur van 4 tot 5 jaar als de AED stand-by staat of bij 500 defibrillatie schokken. Als het batterijniveau laag is, kunnen er nog minimaal 9 schokken worden gegeven.

 

Batterijen voor de Defibtech Lifeline AED:

  • Defibtech Lifeline batterij DCF-210 (€269,00): geschikt voor de Defibtech Lifeline AED volautomaat en halfautomaat. Zeer zuinig met een levensduur van 7 jaar als de AED stand-by staat of bij 300 defibrillatie schokken.
  • Defibtech Lifeline lithium 9v batterij (€15,00): deze batterij is geschikt voor de Defibtech Lifeline AED volautomaat en halfautomaat. De levensduur van deze batterij is 1 jaar.
    Deze kleine batterij moet een lithium batterij zijn en absoluut geen alkaline, hij zit in de grote batterij (DCF-210) en zorgt voor het interne geheugen en de zelftests.

 

Batterijen voor de Philips Heartstart AED:

 

Batterijen voor de Physio-Control AED:

  • Physio-Control Lifepak 1000 Batterij (€309,00): geschikt voor de Physio-Control Lifepak 1000 (met/zonder ECG weergave). De batterij gaat 5 jaar mee als de AED op stand-by staat of bij 440 defibrillatie schokken.
  • Physio-Control Lifepak CR2 batterij (€225,00): geschikt voor de Physio-Control Lifepak volautomaat en halfautomaat. De levensduur van de batterij is 4 jaar als de AED stand-by staat of bij 103-166 defibrillatie schokken afhankelijk van de hoeveelheid joules.

 

Batterijen voor de Zoll AED:

 

Hoe weet ik dat de batterij (bijna) leeg is?

Elke AED geeft aan of de batterij leeg is. Het is per type AED verschillend hoe de batterijstatus te controleren is. In sommige typen AED’s zit een zogenaamde Actieve Status Indicator (ASI) ingebouwd die groen knippert zodra de batterij nog vol is. Als deze leeg dreigt te raken, zie je een rood lichtje en als de batterij volledig leeg is, stopt de ASI met knipperen. Ook zijn er AED’s waarop de statusindicator een rode ‘X’ aangeeft, wat erop duidt dat de batterij op korte termijn vervangen moet worden of inmiddels al leeg is.

Andere typen AED’s geven een akoestisch signaal af. Zodra de batterij leeg dreigt te raken, krijgt u het bericht ‘Vervang de batterij’ te horen of wordt een piepsignaal afgegeven.

 

Kan ik een batterij opladen?

Nee, AED batterijen zijn niet oplaadbaar.
Alle batterijen zijn met 1 dag leverbaar dus u hoeft geen batterijen als reserve op voorraad te houden.

 

Kan ik de kosten van het vervangen van de batterij ergens declareren?

De kosten van AED batterijen kunt u bij inzet van een AED alleen declareren bij de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) in uw regio als de elektroden en batterij in 1 unit zitten en dus niet los van elkaar verkrijgbaar zijn.

 

Op zoek naar een batterij voor uw AED? Bekijk de AED batterijen in onze webshop.

 

statement-gratis-verzending
statement-snelle-levering
statement-klanter-service

Betalen van uw bestelling

U kunt uw bestelling op verschillende manieren aan ons betalen.

Naast betaling met iDeal kunt u het te betalen bedrag ook zelf overboeken via uw bank.  

iDEAL-Payoff-2-klein

 

 

 

Neemt contact met ons op

AEDsupermarkt.nl

Tel: 0318 - 507 506

info@aedsupermarkt.nl

Middelbuurtseweg 5d
3903LB Veenendaal

Bank: NL88RABO0134225325

Klanten Service