21 jul 2023

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een levensreddend apparaat dat bij een hartstilstand bij een persoon het hartritme kan herstellen door een elektrische schok toe te dienen. Bij het kiezen van een geschikte AED zijn er verschillende belangrijke overwegingen. In dit blog bespreken we de 7 belangrijksten.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een AED?

1. Betrouwbaarheid

Kies altijd voor een AED van een gerenommeerd en betrouwbaar merk. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig apparaat dat goed functioneert op het cruciale moment dat het levens kan redden. In de webshop van AEDSupermarkt.nl vind je onder andere de merken Cardiac Science, HeartSine, Defibtech en Philips.

2. Gebruiksgemak

Een AED moet eenvoudig te gebruiken zijn, zelfs voor mensen zonder medische achtergrond. Een intuïtieve interface met duidelijke instructies en audiovisuele begeleiding is van levensbelang tijdens een noodsituatie.

3. Onderhoud en service

Zorg ervoor dat het door jou gekozen merk en model een goede garantie en ondersteuning biedt. Regelmatig onderhoud en vervanging van batterijen en elektroden, op het moment dat de AED dit aangeeft, zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de AED altijd klaar is voor gebruik.

4. Geschiktheid voor jouw omgeving

Denk na over waar de AED zal worden geplaatst. Als het bedoeld is voor een openbare ruimte, moet het apparaat mogelijk aan andere eisen voldoen dan wanneer het thuis geplaatst wordt. Onze klantenservice kan je uitstekend adviseren.

5. Trainingsmogelijkheden

Overweeg de beschikbaarheid van trainingsmogelijkheden voor het gebruik van de AED. Veel partijen bieden cursussen aan die je helpen vertrouwd te raken met het apparaat en reanimatietechnieken.

6. Prijs

Hoewel de prijs belangrijk is, moet je niet alleen op de kosten letten. De levensreddende waarde van een AED rechtvaardigt vaak de investering. Vergelijk verschillende modellen en overweeg de prijs in combinatie met de functies en betrouwbaarheid.

7. Keurmerk

Alle AED’s op de Nederlandse markt moeten een CE-keurmerk hebben en voldoen aan de Europese MDR-richtlijnen (Medical Device Regulation). Controleer altijd of de AED voldoet aan deze keurmerken.

Verschil tussen leven en dood

Het hebben van een AED kan het verschil maken tussen leven en dood in noodsituaties. Het is daarom essentieel om zorgvuldig te overwegen welke AED het beste bij jouw situatie past. Kies voor een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk model met regelmatige onderhouds- en trainingsmogelijkheden. Zo vergroot je de kans om levens te redden en draag je bij aan een hartveiligere omgeving.

Deel dit bericht met jouw netwerk

LEES MEER BLOGS

Zie hieronder andere interessante blogs van AEDSupermarkt.nl! Periodiek zullen wij nieuwe interessante berichten met u delen!
externalId=aedsupermarkt-blogs-details-2.1.1.1.1&filter[active]=1