Middelbuurtseweg 5d
3903 LB Veenendaal
Het regelmatig controleren van een Automatische Externe Defibrillator (AED) is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat het apparaat altijd klaar is voor gebruik in geval van een hartstilstand. Het controleren van een AED omvat verschillende aspecten, waaronder de fysieke conditie, de functionaliteit, en de elektroden en batterij.
Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen met betrekking tot het onderhoud en de controle van een AED:
Je moet regelmatig visuele inspecties uitvoeren om te controleren op tekenen van schade of andere problemen met de behuizing, de elektroden en de batterij van de AED.
De elektroden en de batterij van de AED hebben een beperkte houdbaarheid en moeten periodiek worden vervangen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Veel AED's hebben zelftestfuncties die de status van de elektroden en de batterij regelmatig controleren en een waarschuwing geven als vervanging nodig is.
Je moet regelmatig de functionaliteit van de AED testen. Dit omvat het controleren van de stroomtoevoer, het opstarten van het apparaat en het doorlopen van de gesproken instructies. Sommige AED's hebben ingebouwde zelftestprogramma's die automatisch de functionaliteit testen en storingen detecteren.
Bewaar de AED op een goed bereikbare en zichtbare locatie. Bescherm het tegen extreme temperaturen, vochtigheid en stof, omdat deze factoren de prestaties van het apparaat kunnen beïnvloeden.
vraag de leverancier om een onderhoudslogboek bij te houden, waarin alle inspecties, tests en vervangingen zijn gedocumenteerd. Dit is belangrijk bij het bewijzen van naleving van de regels. AEDSupermarkt.nl houdt vanzelfsprekend alles bij.
Het onderhoud van een AED zelf is wettelijk gezien geen verplichting, maar wel dringend aan te raden. Immers, een goed functionerende AED kan levens redden in noodsituaties. Voor veel organisaties geldt wel een wettelijke verplichting om de aanwezige BHV-hulpmiddelen jaarlijks te laten keuren, waarbij de AED ook ‘meegepakt’ wordt.
Heb je nog vragen hierover, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.
Een reanimatie is een levensreddende ingreep bij mensen die een hartstilstand hebben. Zij hebben geen ademhaling en geen pols. De bedoeling is om de bloedsomloop en de ademhaling weer op gang te brengen. Voor dit laatste wordt een beademingsmasker gebruikt. Dat is een hulpmiddel om lucht in de longen van een persoon te blazen. In dit blog gaan we er verder op in.
De afkorting AED staat voor automatische externe defibrillator. Een AED gebruik je op het moment dat een persoon een hartstilstand heeft. De AED zorgt er uiteindelijk voor dat een fibrillerend hart door middel van een elektrische schok een reset krijgt. Door deze elektrische schok wordt geprobeerd het hartritme te herstellen. Maar kun je na een inzet met de AED deze nog een keer gebruiken? En hoe zit het met de andere accessoires, zoals de elektroden en batterij? In dit artikel bespreken we deze vragen.
In dit artikel komen de meestgestelde vragen aan bod over AED’s. Mis je een vraag, laat het ons dan weten. Dan kunnen we deze vraag met antwoord erbij zetten. Ook kun je onze verschillende blogs lezen.