Middelbuurtseweg 5d
3903 LB Veenendaal
Het regelmatig controleren van een Automatische Externe Defibrillator (AED) is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat het apparaat altijd klaar is voor gebruik in geval van een hartstilstand. Het controleren van een AED omvat verschillende aspecten, waaronder de fysieke conditie, de functionaliteit, en de elektroden en batterij.
Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen met betrekking tot het onderhoud en de controle van een AED:
Je moet regelmatig visuele inspecties uitvoeren om te controleren op tekenen van schade of andere problemen met de behuizing, de elektroden en de batterij van de AED.
De elektroden en de batterij van de AED hebben een beperkte houdbaarheid en moeten periodiek worden vervangen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Veel AED's hebben zelftestfuncties die de status van de elektroden en de batterij regelmatig controleren en een waarschuwing geven als vervanging nodig is.
Je moet regelmatig de functionaliteit van de AED testen. Dit omvat het controleren van de stroomtoevoer, het opstarten van het apparaat en het doorlopen van de gesproken instructies. Sommige AED's hebben ingebouwde zelftestprogramma's die automatisch de functionaliteit testen en storingen detecteren.
Bewaar de AED op een goed bereikbare en zichtbare locatie. Bescherm het tegen extreme temperaturen, vochtigheid en stof, omdat deze factoren de prestaties van het apparaat kunnen beïnvloeden.
vraag de leverancier om een onderhoudslogboek bij te houden, waarin alle inspecties, tests en vervangingen zijn gedocumenteerd. Dit is belangrijk bij het bewijzen van naleving van de regels. AEDSupermarkt.nl houdt vanzelfsprekend alles bij.
Het onderhoud van een AED zelf is wettelijk gezien geen verplichting, maar wel dringend aan te raden. Immers, een goed functionerende AED kan levens redden in noodsituaties. Voor veel organisaties geldt wel een wettelijke verplichting om de aanwezige BHV-hulpmiddelen jaarlijks te laten keuren, waarbij de AED ook ‘meegepakt’ wordt.
Heb je nog vragen hierover, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.
Het leven zit vol onzekerheden, en hoewel we er liever niet over nadenken, kan er een moment komen waarop we zelf geen beslissingen meer kunnen nemen over onze medische behandeling. In zulke situaties kan een niet-reanimerenpenning een belangrijke rol spelen. Maar wat is zo'n penning precies en wat betekent het voor de hulpverleners? Laten we dat eens nader bekijken.
Een hartstilstand is een plotselinge, levensbedreigende medische noodsituatie waarbij het hart stopt met kloppen. Hierdoor stopt de bloedcirculatie en krijgen de organen geen zuurstof meer. Snelle en deskundige hulp is essentieel om de overlevingskansen te vergroten. In dit blog bespreken we wat er precies gebeurt bij een hartstilstand, hoe je moet handelen en wat de overlevingskansen en gevolgen zijn.
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een levensreddend apparaat. Maar net als elk ander elektronisch apparaat heeft ook een AED een beperkte levensduur. Het is belangrijk om te weten hoe lang je op je AED kunt vertrouwen en wanneer het tijd is voor vervanging. In dit blog duiken we dieper in op de levensduur van een AED.