Middelbuurtseweg 5d
3903 LB Veenendaal
Een AED – ook wel defibrillator genoemd – kan levens redden door snel ingezet te worden bij iemand die een hartstilstand heeft. Het bedienen van een AED is relatief eenvoudig en kan door iedereen worden gebruikt, ongeacht hun medische opleiding of ervaring.
Hieronder staan de 5 stappen beschreven om de AED te bedienen – ervan uitgaande dat de persoon bewusteloos is en diegene niet ademt:
Wanneer de persoon na een schok van een AED bij bewustzijn komt, dan is het belangrijk dat je bij hem of haar blijft. Spreek geruststellende woorden om diegene te kalmeren. Controleer ook regelmatig de ademhaling en hartslag van de persoon. Plaats de persoon ook in een comfortabele houding – de stabiele zijligging. Het is belangrijk om hem of haar altijd in de gaten te houden.
Let op: laat altijd de AED aangesloten zitten totdat er medische hulp is die het overneemt.
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een levensreddend apparaat. Maar net als elk ander elektronisch apparaat heeft ook een AED een beperkte levensduur. Het is belangrijk om te weten hoe lang je op je AED kunt vertrouwen en wanneer het tijd is voor vervanging. In dit blog duiken we dieper in op de levensduur van een AED.
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan levens redden bij een hartstilstand. Maar wat als je AED het begeeft op het moment dat je hem het hardst nodig hebt? Dat is een risico als je hem buiten opbergt in een onverwarmde kast. In dit blogartikel leggen we uit waarom een verwarmde buitenkast cruciaal is voor de betrouwbaarheid van je AED.
Heb je wel eens gehoord van de IP-waarde van een AED? Het is een term die vaak voorbij komt als je op zoek bent naar een AED voor jouw kantoor, sportvereniging of openbare ruimte. Maar wat betekent deze waarde eigenlijk en waarom is het belangrijk? In dit blog leggen we je alles uit wat je moet weten over de IP-waarde van een AED.