14 jul 2022

Een reanimatiecursus redt levens

Een reanimatie kan het leven van iemand redden. Weet u hoe u moet handelen als iemand een hartstilstand heeft? Door een reanimatiecursus te volgen weet u goed wat te doen. In dit blog geven wij u meer informatie omtrent de reanimatiecursus.

Wat leert u bij een reanimatiecursus?

Wanneer u een reanimatiecursus volgt, leert u reanimeren en een AED te bedienen. U krijgt les van een gediplomeerd instructeur. In de cursus komt het volgende aan bod:

  • Hoe u een hartstilstand herkent en hoe u vervolgens moet handelen.
  • Hoe u reanimeert – het geven van borstcompressies, mond-op-mondbeademing – en in welk tempo.
  • Hoe een AED werkt – het aansluiten en bedienen.

Tijdens de cursus oefent u met een oefenpop en een AED trainer. Na het volgen van de reanimatiecursus ontvangt u een bewijs van deelname.

Een reanimatiecursus redt levens

Hoe lang duurt een reanimatiecursus?

Een reanimatiecursus duurt circa 3 uur. Om geoefend te blijven, adviseren wij ook elk jaar een herhalingscursus te volgen. Zo blijft uw kennis up-to-date en oefent u opnieuw de handelingen.

Wat zijn de kosten voor een reanimatiecursus?

Hoe duur een reanimatiecursus is, is afhankelijk van waar wij de cursus moeten houden. Wij gaan door heel Nederland! Het is goed om te weten dat veel zorgverzekeraars de kosten voor het volgen van een reanimatiecursus (deels) vergoeden vanuit een aanvullende verzekering.

Ook een reanimatiecursus volgen?

Wilt u zelf, samen met uw collega’s, VvE of buurtbewoners ook een reanimatiecursus volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Deel dit bericht met jouw netwerk

LEES MEER BLOGS

Zie hieronder andere interessante blogs van AEDSupermarkt.nl! Periodiek zullen wij nieuwe interessante berichten met u delen!
externalId=aedsupermarkt-blogs-details-2.1.1.1.1&filter[active]=1