Middelbuurtseweg 5d
3903 LB Veenendaal
Een reanimatie kan het leven van iemand redden. Weet u hoe u moet handelen als iemand een hartstilstand heeft? Door een reanimatiecursus te volgen weet u goed wat te doen. In dit blog geven wij u meer informatie omtrent de reanimatiecursus.
Wanneer u een reanimatiecursus volgt, leert u reanimeren en een AED te bedienen. U krijgt les van een gediplomeerd instructeur. In de cursus komt het volgende aan bod:
Tijdens de cursus oefent u met een oefenpop en een AED trainer. Na het volgen van de reanimatiecursus ontvangt u een bewijs van deelname.
Een reanimatiecursus duurt circa 3 uur. Om geoefend te blijven, adviseren wij ook elk jaar een herhalingscursus te volgen. Zo blijft uw kennis up-to-date en oefent u opnieuw de handelingen.
Hoe duur een reanimatiecursus is, is afhankelijk van waar wij de cursus moeten houden. Wij gaan door heel Nederland! Het is goed om te weten dat veel zorgverzekeraars de kosten voor het volgen van een reanimatiecursus (deels) vergoeden vanuit een aanvullende verzekering.
Wilt u zelf, samen met uw collega’s, VvE of buurtbewoners ook een reanimatiecursus volgen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een levensreddend apparaat dat bij een hartstilstand bij een persoon het hartritme kan herstellen door een elektrische schok toe te dienen. Bij het kiezen van een geschikte AED zijn er verschillende belangrijke overwegingen. In dit blog bespreken we de 7 belangrijksten.
In noodsituaties kan elke seconde het verschil maken tussen leven en dood. Het is dan ook van cruciaal belang dat mensen weten hoe ze moeten handelen bij een hartstilstand. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan levens redden, maar alleen als er mensen zijn die weten hoe ze het moeten gebruiken. Daarom is het volgen van een AED-training van onschatbare waarde. In dit blogartikel gaan we dieper in op het belang van een AED-training en waarom het essentieel is voor iedereen om deze kennis te hebben.
In Nederland is de wetgeving omtrent het gebruik van een AED vastgelegd in verschillende wetten, zoals de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet BIG (Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg). Deze wetten hebben als doel het bevorderen van het gebruik van AED’s en het beschermen van hulpverleners die in noodsituaties een AED gebruiken.