05 jan 2019

AED Kasten

Heeft u een AED aangeschaft? Dan zijn niet alleen elektroden en batterijen essentieel om uw AED optimaal te kunnen gebruiken, we raden u ook aan om een AED (wand)kast aan te schaffen.

Waarom een AED kast?

Een AED is een kostbare, maar levensreddende investering. U wilt dan ook dat uw AED optimaal beschermd blijft wanneer deze niet in gebruik is. Dit doet u door uw AED in een zogenaamde AED kast te plaatsen die u vervolgens aan de muur kunt bevestigen.

Vrijwel alle AED kasten zijn tegenwoordig voorzien van een deuralarm dat afgaat bij het openen van het deurtje. Ook beschikken veel AED kasten over een ‘break-away’ zegel waardoor de AED niet zomaar meegenomen kan worden.

Terwijl het per AED verschillend is welke batterijen of elektroden u nodig heeft, zijn de AED kasten geschikt voor vrijwel alle soorten AED’s. Voordat u een kast aanschaft in onze webshop, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen om te checken of uw AED in de betreffende wandkast past.

Soorten AED kasten

Er zijn verschillende soorten AED kasten:

AED binnenkast:

Wanneer u uw AED binnen wilt ophangen, bijvoorbeeld in een school- of kantoorpand, sportschool of buurthuis, biedt de AED binnenkast voldoende bescherming. De meeste AED-kasten zijn voorzien van een deuralarm die afgaat als de kast wordt geopend. Sommige kasten hebben ook nachtverlichting.

AED buitenkast:

Wilt u uw AED buiten ophangen? Dan raden we u aan om een AED aan te schaffen met een speciale AED buitenkast. Deze is gemaakt van speciale materialen zoals ABS, polycarbonaat of High Impact Polystyreen (HIPS) waardoor de kast niet alleen extra stevig is, maar de AED ook beter beschermt tegen diverse weersomstandigheden.

Zodra u een AED aanschaft, wilt u natuurlijk dat deze ten alle tijde goed werkt: of het nu voorjaar, zomer, herfst of winter is. Omdat de AED minder goed kan werken bij zeer hoge temperaturen, raden we u aan de AED op een schaduwrijke plek te hangen.
Ook moet u rekening houden met winterse temperaturen. Een AED-apparaat kan niet meer goed werken bij vorst, en daarom adviseren wij altijd een AED buitenkast met verwarming. Daardoor blijft de AED werken bij winterse temperaturen. Wanneer u kiest voor bijvoorbeeld het Polarmodel van Arky, is de AED buitenkast zelfs beschermd tegen temperaturen tot -45 °C.

AED kasten met pincodeslot:

Wilt u uw AED extra beschermen tegen diefstal en vandalisme? Kies dan voor de AED met pincodeslot. De AED is alleen te gebruiken door een cijfercode in te voeren en is daarom alleen toegankelijk voor bevoegde personen.
Op bepaalde plekken kan een AED kast met pincodeslot een echte toegevoegde waarde bieden. Wij geven er alleen de voorkeur aan om een AED niet in een AED kast met pincodeslot te plaatsen. Een AED zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. In 2018 zijn er door heel Nederland +- 39 AED gestolen. Dat zijn er 39 teveel, maar op het toaal aantal AED's in Nederland is dit een relatief laag percentage.

Een combinatie van de twee bovenstaande opties (AED kast met verwarming en pincodeslot) is ook mogelijk.

Schaf nu uw AED binnen- of buitenkast aan bij AEDSupermarkt.nl. Bij vragen staan we natuurlijk voor u klaar!

Deel dit bericht met jouw netwerk

LEES MEER BLOGS

Zie hieronder andere interessante blogs van AEDSupermarkt.nl! Periodiek zullen wij nieuwe interessante berichten met u delen!
externalId=aedsupermarkt-blogs-details-2.1.1.1.1&filter[active]=1