23 mei 2024

5 belangrijke redenen om een AED aan te schaffen als organisatie

Een hartstilstand kan iedereen overkomen, waar en wanneer dan ook. In Nederland krijgen jaarlijks zo'n 17.000 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De kans om te overleven is klein; slechts 7% haalt het zonder reanimatie en defibrillatie. De aanwezigheid van een AED - Automatische Externe Defibrillator - kan het verschil maken tussen leven en dood. Elke minuut waarin er niet wordt gereanimeerd met behulp van een AED, daalt de overlevingskans van het slachtoffer met ongeveer 10%.

AED's zijn tegenwoordig op veel plaatsen beschikbaar, maar nog lang niet overal. Zeker niet in alle bedrijven en organisaties. Terwijl juist op deze plekken de kans groot is dat iemand een hartstilstand krijgt. Denk bijvoorbeeld aan sportscholen, kantoren, fabrieken en zorginstellingen.

Waarom is een AED zo belangrijk?

We zetten 5 redenen voor je op een rij:

  1. Verhoogt de overlevingskans: de kans op overleven bij een hartstilstand met reanimatie en defibrillatie is tot wel 70%. De AED analyseert het hartritme en geeft - indien nodig - een elektrische schok om het hart weer in een normaal ritme te krijgen. Hoe sneller er wordt gedefibrilleerd, hoe groter de kans op overleving.
  2. AED is dé oplossing bij een hartstilstand: in het geval van een hartstilstand is het inzetten van een AED van levensbelang. Om een hart weer in een normaal ritme te laten kloppen, is reanimatie in combinatie met een elektrische schok van een AED vereist.
  3. Gebruiksvriendelijk: een AED is eenvoudig te bedienen, zelfs door mensen zonder medische training. De duidelijke instructies op het apparaat en de stembegeleiding leiden je stap voor stap door het proces.
  4. Relatief laag in kosten: de aanschaf van een AED is een investering in het leven van je medewerkers, klanten of bezoekers. De kosten van een AED zijn relatief laag ten opzichte van de mogelijke baten.
  5. Verhoogt het veiligheidsgevoel: de aanwezigheid van een AED geeft een veilig en gerust gevoel aan zowel medewerkers als bezoekers. Je toont dat je de gezondheid en veiligheid van mensen serieus neemt.

Naast deze 5 redenen zijn er nog meer argumenten om een AED aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van je organisatie en de positieve publiciteit die je genereert door een AED te plaatsen.

Investeer in het leven van je mensen

Koop vandaag nog een AED voor jouw organisatie. Wil je graag meer informatie of heb je advies nodig bij de aanschaf van een AED? Neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag.

Deel dit bericht met jouw netwerk

LEES MEER BLOGS

Zie hieronder andere interessante blogs van AEDSupermarkt.nl! Periodiek zullen wij nieuwe interessante berichten met u delen!
externalId=aedsupermarkt-blogs-details-2.1.1.1.1&filter[active]=1