FAQ

Bent u op zoek naar een antwoord op uw vraag? Kijk dan hier bij de veelgestelde vragen. Veel antwoorden worden hier al gegeven!
Categorie
X
Bekijk hier de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.
Op de website proberen we zoveel als mogelijk informatie te verstrekken. Het kan zijn dat u informatie zoekt maar waarbij u niet direct weet waar u dit kunt vinden. Alle relevante vragen proberen wij bij de veelgestelde vragen te beantwoorden. Het kan uiteraard zo zijn dat u het antwoord niet weet te vinden. U kunt dan altijd contact opnemen met onze klantenservice.
externalId=aedsupermarkt-veelgestelde-vragen-3.2.1.1.1&filter[active]=1
Kan ik elektroden voor volwassenen ook op kinderen gebruiken?

Er zijn speciale elektroden voor kinderen en voor volwassenen. Het kan uiteraard wel eens voor komen dat u een AED ter beschikking hebt met alleen elektroden voor volwassenen. Elektroden voor volwassenen zijn normaliter geschikt voor kinderen ouder dan 8 jaar of zwaarder dan 25 kg. In het geval dat er een inzet nodig is op een kind jonger dan 8 jaar én het kind is lichter dan 25 kg én er zijn geen specifieke elektroden voor kinderen voor handen – kunt u uit nood altijd gebruik maken van de elektroden voor volwassenen. Let dan wel op dat u bij het slachtoffertje de elektroden altijd op de borstkas en op de rug plakt. Op de specifieke productpagina’s van de AED elektroden kunt u zien of een AED beschikt over elektroden voor kinderen. Vooral in de omgeving van scholen of andere plekken waar veel kinderen komen, kan dit een aanrader zijn.

Kan elke set elektroden op elke AED gebruikt worden?

Nee. Elke AED maakt weer gebruik van specifieke elektroden. Deze elektroden worden door de fabrikanten passend gemaakt voor de bijbehorende AED. Er zijn geen universele elektroden die u bij elke AED kan gebruiken. Wanneer u nieuwe elektroden besteld is het belangrijk om goed uit te zoeken welke elektroden u nodig hebt.Twijfelt u welke elektroden nodig zijn vraag het dan aan ons door te bellen of een foto van uw AED te mailen.

Als een AED Batterij leeg is, kunt u deze dan nog steeds gebruiken?

Nee. Als een AED batterij leeg is zal het echt belangrijk zijn een nieuwe batterij aan te schaffen. Wanneer u dit niet doet, loopt u het risico dat de AED het niet doet bij een toekomstige inzet.

Kunt u de AED Batterijen opladen?

Nee. AED batterijen kunnen niet opgeladen worden.

Wat zijn AED Elektroden?

Elke AED zal een schok af moeten geven aan het slachtoffer bij een inzet om er voor te zorgen dat het hart een “reset” krijgt. Deze schok zal vanuit de AED door middel van de elektroden overgebracht worden op het slachtoffer. Deze elektroden hebben een bepaalde levensduur en zullen na verloop van tijd vervangen moeten worden. Wanneer de elektroden eenmaal gebruikt zijn tijdens een inzet, kunnen ze niet nog een keer worden gebruikt. Zonder elektroden is een AED nutteloos.

Wanneer weet ik dat de batterij in de AED leeg is?

Elke AED maakt op zijn eigen manier duidelijk of een AED batterij (bijna) leeg is of niet. Op de specifieke productpagina’s van de AED batterijen kunt u zien welke signalen de AED afgeeft.

Wat zijn AED Batterijen?

Elke AED werkt op batterijen. Deze batterijen hebben een bepaalde levensduur en zullen na verloop van tijd vervangen moeten worden. Deze AED batterijen zijn niet op te laden.

Wat is de levensduur van een AED Batterij?

Bij elke AED is de levensduur van de batterij weer anders. Op de specifieke productpagina’s van de AED’s en AED batterijen kunt u zien wat de levensduur is van de desbetreffende AED batterij. Als de levensduur overschreden wordt zal de AED niet goed meer functioneren. Het is in die gevallen dus echt belangrijk een nieuwe batterij aan te schaffen. De AED batterij kan normaliter bij meerdere inzetten gebruikt worden. De batterij zal in die gevallen wel sneller leeg zijn dan de reguliere levensduur bij geen gebruik van de AED. Elke AED maakt op zijn eigen manier duidelijk of een AED batterij (bijna) leeg is of niet. Op de specifieke productpagina’s van de AED batterijen kunt u zien welke signalen de AED afgeeft.