FAQ

Bent u op zoek naar een antwoord op uw vraag? Kijk dan hier bij de veelgestelde vragen. Veel antwoorden worden hier al gegeven!
Categorie
X
Bekijk hier de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.
Op de website proberen we zoveel als mogelijk informatie te verstrekken. Het kan zijn dat u informatie zoekt maar waarbij u niet direct weet waar u dit kunt vinden. Alle relevante vragen proberen wij bij de veelgestelde vragen te beantwoorden. Het kan uiteraard zo zijn dat u het antwoord niet weet te vinden. U kunt dan altijd contact opnemen met onze klantenservice.
externalId=aedsupermarkt-veelgestelde-vragen-3.2.1.1.1&filter[active]=1
Waarom is het belangrijk het slachtoffer niet aan te raken tijdens de schok?

Wanneer de AED een fibrillerend hart herkent zal de AED adviseren een schok toe te dienen. Vervolgens zal er een bepaalde hoeveelheid joules worden afgegeven waarbij er getracht wordt het hart in een normaal ritme te krijgen. Op het moment dat een slachtoffer nog aangeraakt wordt gedurende de schok, zal het aantal joules wat bij het hart terecht komt sterk afnemen. Hierdoor zal de schok niet toereikend zijn om het hart een “reset” te geven en zal er een nieuwe schok afgegeven moeten worden.

Kunt u een AED gebruiken bij mensen met een pacemaker?

Ja. Op het moment dat iemand een pacemaker heeft kunt u een AED gebruiken. De meeste AED’s van tegenwoordig hebben de mogelijkheid de elektrische signalen van de pacemaker weg te filteren. Op de specifieke productpagina’s van de AED kunt u zien of een AED beschikt over een pacemaker detectie. Let wel op: wanneer u ziet óf weet dat iemand een pacemaker heeft, plaats de elektroden van de AED dan niet rechtstreeks op de pacemaker.

Is een onderhoudscontract interessant?

Een onderhoudscontract op een AED kán interessant zijn. Met een onderhoudscontract wordt u ontzorgd en worden de volgende zaken geregeld:

  • 24/7 bereikbare klantenservice
  • AED wordt direct weer gebruiksklaar gemaakt na inzet
  • Tijdelijk vervangende AED bij een storing die niet direct op te lossen is
  • Gegevens van AED kunnen waar nodig uitgelezen worden en ter beschikking gesteld aan artsen
  • De te vervangen elektroden of batterij(en) worden gefactureerd conform de prijzen op onze website of zitten bij de prijs inbegrepen. Dit is afhankelijk van een basis servicecontract of een all-in servicecontract.
Wat is een metronoom?

Een metronoom is een geluid wat voortgebracht wordt door de AED gedurende de reanimatie om een specifiek ritme aan te geven. Tijdens de reanimatie kunt u dit tempo aanhouden voor de borstcompressies zodat u op de juiste snelheid werkt.

Moet ik een diploma / certificaat hebben om gebruik te maken van een AED?

Nee. U hoeft geen diploma / certificaat te hebben om gebruik te maken van een AED. Het is wel aan te raden een training te volgen in het gebruik van de desbetreffende AED zodat u op het moment dat u de AED nodig hebt alles snel weet uit te voeren. Op het moment dat u een AED moet gebruiken zonder een training te hebben gevolgd is dat alsnog geen probleem. De AED zal de hulpverlener door het gehele reanimatieproces leiden.

Wat is een fibrillerend hart?

Een fibrillerend hart is een hart met een hartritmestoornis - ook wel ventrikelfibrilleren of kamerfibrilleren genoemd. In deze fase worden de hartkamers op een chaotische manier geprikkeld zodat ze niet meer samentrekken. Hierdoor wordt er geen bloed mee rondgepompt.