Middelbuurtseweg 5d
3903 LB Veenendaal
Wanneer u een AED aanschaft, komen AED batterijen
en AED elektroden al snel aan bod. Bij AED-batterijen kunt u zich
misschien wel wat voorstellen, maar wat zijn AED elektroden? Hoe
gebruikt u de elektroden en welke soorten zijn er? We vertellen u er
graag meer over.
AED elektroden zijn de plakkers die met bedrading gekoppeld zijn aan de AED en via deze elektroden zullen uiteindelijk de eventuele schokken aan de persoon gegeven worden.
De AED elektroden zorgen er niet alleen voor dat de AED een schok kan toedienen, maar ook dat de AED een analyse kan maken van het hartritme. In sommige gevallen moeten de AED elektroden nog aan de AED vastgeklikt worden, maar bij de meeste AED’s zijn de elektroden al gekoppeld aan de AED. De AED is daardoor direct klaar voor gebruik.
De standaard elektroden zijn in de meeste gevallen te gebruiken voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.
Volg het stappenplan om de AED elektroden op de juiste manier te gebruiken en te plaatsen.
Wist u dat er speciale elektroden voor kinderen zijn? Wanneer een kind jonger dan 8 jaar (of minder dan 25 kg) een hartstilstand krijgt, is het wenselijk om daar speciale kinderelektroden voor te gebruiken. Deze elektroden zijn specifiek ingericht om een schok toe te dienen aan het hart van een kind. De elektroden voor kinderen:
Zijn er geen elektroden voor kinderen in de buurt? Dan mogen de elektroden voor volwassenen wel gebruikt worden, maar raden we u aan deze wel op de borst en rug te plakken.
Net als AED batterijen hebben ook elektroden een bepaalde levensduur. De gel aan de plakzijde van de elektroden kan uitdrogen, waardoor de elektroden uiteindelijk niet goed bevestigd kunnen worden aan het lichaam van de persoon die gereanimeerd wordt. Daardoor kan er geen juiste analyse door de AED worden gemaakt en wordt een eventuele schok vanuit de AED niet of niet goed doorgegeven.
Op de verpakking van de elektroden staat een houdbaarheidsdatum vermeld. Dit is in de meeste gevallen maximaal 2 jaar na aankoop wanneer de verpakking gesloten blijft. Wanneer de houdbaarheidsdatum verstreken is, raden we u sterk aan om de elektroden te vervangen. Na inzet van de elektroden en/of het openen van de verpakking, moeten de elektroden vervangen worden.
Wist u dat u verbruikskosten na de inzet van een AED in veel gevallen kunt declareren? Lees er meer over in deze blog.
U kunt uw AED elektroden eenvoudig en snel online aanschaffen via AEDsupermarkt.nl. Voor vrijwel elke AED vindt u de passende elektroden in onze webshop, bekijk hier een overzicht van de beschikbare AED elektroden. Mocht u na een inzet nieuwe elektroden bestellen dan zijn deze bijna altijd vanuit voorraad te leveren en dus de volgende dag beschikbaar.
Heeft u vragen over het gebruik van AED-elektroden of andere vragen ? Neem dan gerust contact met ons op.
Op steeds meer plekken hangt een AED; het winkelcentrum, bij de sportschool, in het appartementencomplex, etc. Doordat er op steeds meer plekken een AED hangt, kan er in geval van nood snel gehandeld worden. Maar wat is een AED precies? En hoe werkt het? In dit artikel gaan we in op deze vragen.
Gisteren werd bekend dat er twee types AED’s van de markt worden gehaald. Het gaat om de AED’s van de merken Telefunken en HeartReset. Deze worden teruggeroepen omdat ze niet beschikken over een geldig CE-certificaat. Met dit certificaat geeft een fabrikant of importeur aan dat een product voldoet aan de eisen.
Wist u dat wij ook verschillende accessoires voor uw AED aanbieden, om het gebruik van uw AED nog gemakkelijker en veiliger te maken? Zo vindt u bij AEDSupermarkt.nl bijvoorbeeld diverse AED draagtassen, wandbeugels en diverse andere accessoires die geschikt zijn voor uw AED.