17 nov 2018

AED elektroden online kopen | Diverse merken | AEDSupermarkt

Wanneer u een AED aanschaft, komen AED batterijen en AED elektroden al snel aan bod. Bij AED-batterijen kunt u zich misschien wel wat voorstellen, maar wat zijn AED elektroden? Hoe gebruikt u de elektroden en welke soorten zijn er? We vertellen u er graag meer over.

Wat zijn AED elektroden?

AED elektroden zijn de plakkers die met bedrading gekoppeld zijn aan de AED en via deze elektroden zullen uiteindelijk de eventuele schokken aan de persoon gegeven worden.

De AED elektroden zorgen er niet alleen voor dat de AED een schok kan toedienen, maar ook dat de AED een analyse kan maken van het hartritme. In sommige gevallen moeten de AED elektroden nog aan de AED vastgeklikt worden, maar bij de meeste AED’s zijn de elektroden al gekoppeld aan de AED. De AED is daardoor direct klaar voor gebruik.

AED elektroden plaatsen en gebruiken

De standaard elektroden zijn in de meeste gevallen te gebruiken voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.
Volg het stappenplan om de AED elektroden op de juiste manier te gebruiken en te plaatsen.

  1. Verwijder eventuele bovenkleding van de persoon die de mogelijke schok krijgt toegediend.
  2. Open en/of start de AED.
  3. Check of de AED elektroden aan de AED gekoppeld zijn of nog vastgeklikt moeten worden.
  4. Haal het plastic van de elektroden af zodat de elektroden op het lichaam geplaatst kunnen worden.
  5. Plaats één van de elektroden op de rechterborst net onder het sleutelbeen, maar in ieder geval een paar centimeter boven de tepel. Het maakt niet uit welke elektrode u aan welke kant plaatst.
  6. Plaats de andere elektrode onder de linkerborst, deels op de borst en deels op de zij.
  7. Volg de instructies van de AED op om eventueel een schok toe te dienen aan de persoon.

Elektroden voor kinderen

Wist u dat er speciale elektroden voor kinderen zijn? Wanneer een kind jonger dan 8 jaar (of minder dan 25 kg) een hartstilstand krijgt, is het wenselijk om daar speciale kinderelektroden voor te gebruiken. Deze elektroden zijn specifiek ingericht om een schok toe te dienen aan het hart van een kind. De elektroden voor kinderen:

  • … zijn kleiner van stuk;
  • … kennen een aangepaste energieafgifte zodat het hartweefsel minder beschadiging op zal lopen;
  • … worden op de rug en borst aangebracht in plaats van alleen op de borst.

Zijn er geen elektroden voor kinderen in de buurt? Dan mogen de elektroden voor volwassenen wel gebruikt worden, maar raden we u aan deze wel op de borst en rug te plakken.

AED elektroden vervangen

Net als AED batterijen hebben ook elektroden een bepaalde levensduur. De gel aan de plakzijde van de elektroden kan uitdrogen, waardoor de elektroden uiteindelijk niet goed bevestigd kunnen worden aan het lichaam van de persoon die gereanimeerd wordt. Daardoor kan er geen juiste analyse door de AED worden gemaakt en wordt een eventuele schok vanuit de AED niet of niet goed doorgegeven.

Op de verpakking van de elektroden staat een houdbaarheidsdatum vermeld. Dit is in de meeste gevallen maximaal 2 jaar na aankoop wanneer de verpakking gesloten blijft. Wanneer de houdbaarheidsdatum verstreken is, raden we u sterk aan om de elektroden te vervangen. Na inzet van de elektroden en/of het openen van de verpakking, moeten de elektroden vervangen worden.

Wist u dat u verbruikskosten na de inzet van een AED in veel gevallen kunt declareren? Lees er meer over in deze blog.

AED elektroden online kopen

U kunt uw AED elektroden eenvoudig en snel online aanschaffen via AEDsupermarkt.nl. Voor vrijwel elke AED vindt u de passende elektroden in onze webshop, bekijk hier een overzicht van de beschikbare AED elektroden. Mocht u na een inzet nieuwe elektroden bestellen dan zijn deze bijna altijd vanuit voorraad te leveren en dus de volgende dag beschikbaar.

Heeft u vragen over het gebruik van AED-elektroden of andere vragen ? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht met jouw netwerk

LEES MEER BLOGS

Zie hieronder andere interessante blogs van AEDSupermarkt.nl! Periodiek zullen wij nieuwe interessante berichten met u delen!
externalId=aedsupermarkt-blogs-details-2.1.1.1.1&filter[active]=1