AEDSupermarkt.nl

YOUR SLOGAN HERE

Waarom zou je een AED aanschaffen

Waarom zou je een AED aanschaffen?

Een hartstilstand komt nooit op een goed moment. Je wilt nog veel dingen meemaken in het leven en nog heel veel dingen doen. Als je een hartstilstand in het ziekenhuis krijgt kan je er vanuit gaan dat de kans groot is dat je het zal overleven. In het ziekenhuis zijn er veel hulpverleners aanwezig en is er goede apparatuur voorhanden.

Uit onderzoek van de Hartstichting[1] blijkt dat verreweg de meeste mensen thuis een hartstilstand krijgen. Dit gaat om maar liefst 66% tot 70% van de mensen met een hartstilstand. Ook op straat, 10% tot 15%, en in een openbaar gebouw, 7% tot 11%, is de kans op een hartstilstand aanwezig.

Buiten het ziekenhuis gaat dit om circa 7.000 tot 8.000 reanimaties per jaar. In 70% tot 75% van de gevallen zijn er omstanders aanwezig die het slachtoffer direct kunnen reanimeren. Het is een feit dat de overlevingskans voor een slachtoffer wordt verdubbeld op het moment dat omstanders direct starten met de reanimatie.

 

 

Het is bij reanimatie altijd de vraag hoe een slachtoffer uit de hartstilstand komt. Ook hier blijkt uit Nederlandse onderzoeken dat circa 80% van de overlevenden goed functioneert na een reanimatie. Hier hangen wel veel zaken mee samen zoals de leeftijd van het slachtoffer als ook hoe snel er gestart is met reanimatie. De gedachte dat een persoon na de reanimatie geen kwaliteit van leven meer heeft is dus achterhaald.

 

Een AED voor thuis

De kans op het overleven van een hartstilstand wordt enorm vergroot door het gebruik van een AED. Het reanimeren van het slachtoffer en de inzet van een AED binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn cruciaal. De kans op overleving is dan namelijk het grootst. De aanrijtijd voor een ambulance ligt hier in de meeste gevallen boven. Gezien het feit dat de kans op een hartstilstand thuis het grootste is zou het dus handig zijn een AED thuis voorhanden te hebben.

Tegenwoordig hebben heel veel bedrijven en openbare ruimtes de beschikking over een AED maar is het in woonwijken nog wel even iets anders. Waar bedrijven wat makkelijker een AED kunnen betalen zal dit bij particulieren wat lastiger zijn. Het aanschaffen van een AED kost al snel duizend tot tweeduizend euro en ook het onderhoud kost geld. Toch is het altijd maar weer de vraag of dit belangrijk is op het moment dat je een mensenleven kan redden.

 


[1] Bron: de Nederlandse Hartstichting https://www.hartstichting.nl/hartziekten/hartstilstand/kwaliteit-van-leven

 

statement-gratis-verzending
statement-snelle-levering
statement-klanter-service

Betalen van uw bestelling

U kunt uw bestelling op verschillende manieren aan ons betalen.

Naast betaling met iDeal kunt u het te betalen bedrag ook zelf overboeken via uw bank.  

iDEAL-Payoff-2-klein

 

 

 

Neemt contact met ons op

AEDsupermarkt.nl

Tel: 0318 - 507 506

info@aedsupermarkt.nl

Middelbuurtseweg 5d
3903LB Veenendaal

Bank: NL88RABO0134225325

Klanten Service